Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely hamis állításokat tett

Vitézy Dávid, főpolgármester-jelölt, a közösségi médiában vádolta meg Karácsony Gergely főpolgármestert azzal, hogy hamis állításokat tett egy interjúban a villamosok és trolibuszok beszerzésével kapcsolatban.

Vitézy Dávid meglepődve olvasta Karácsony Gergelynek a Blikkben megjelent állítását, amely szerint "az elmúlt 30 évben senki sem szerzett be annyi új trolit, villamost, mint mi". A közlekedési szakember szerint ez az állítás nem állja meg a helyét. Vitézy Dávid emlékeztetett, hogy az utolsó sikeres villamos és trolibusz közbeszerzés 2014-ben történt Budapesten, amikor ő írt alá szerződést 108 új trolira és 124 új villamosra.

A főpolgármester-jelölt szerint a jelenlegi ciklusban nem sikerült új villamostendert kiírni, és új trolibuszra sem kötöttek szerződést a fővárosban. Vitézy Dávid hangsúlyozta, hogy ideje lenne egy főpolgármester-jelölti vitának.

Vitézy Dávid programjában szerepel az új villamosok és trolibuszok beszerzése, és ígéretet tett arra, hogy a következő ciklusban legalább száz darab új alacsonypadlós villamosra, valamint új buszokra és trolibuszokra írnak ki tendert.

A főpolgármester-jelölt emlékeztetett arra, hogy 2010 és 2014 között már egyszer sikerült jelentős részben lecserélni a budapesti közösségi közlekedés járműparkját, és ha megkapja a budapestiek bizalmát, ezt a folyamatot folytatni kívánja.

A cikk végén megjegyezték, hogy 2024. április 20-án, az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt ötven nappal, hivatalosan is elkezdődött a kampányidőszak.