Jánoshalmi férfi vádat kapott egy 14 éves fiú kirablása miatt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy jánoshalmi férfi ellen, aki késsel fenyegetve kirabolt egy hazafelé tartó 14 éves fiút.

A vádirat részletei szerint a férfi 2023. március 8-án este Jánoshalmán követte az edzésről hazafelé tartó fiút. Egy elhagyatott utcában, majd a vasúti aluljáróból felérve odalépett hozzá, kést rántott, és azzal fenyegette meg, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját.

A támadás során a vádlott a kést a sértett jobb keze hüvelykujjához nyomta, és a telefonját követelte. A fiú erősen szorította a készüléket, de miután a támadó megvágta az egyik ujját, a sértett megijedt és átadta a 60 ezer forint értékű mobiltelefonját.

A rablás következtében a fiú nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A kiskunhalasi rendőrök gyorsan, fél órán belül azonosították és elfogták a férfit, akit őrizetbe vettek, és lefoglalták a sértettől elrabolt telefonját, amit később vissza is adtak neki.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.