Az LMP EP-listavezetőjének véleménye a BKV-rendészetről és a fővárosi politikáról

Ungár Péter, az LMP EP-listavezetője szerint szükség van arra, hogy a BKV-n történő zaklatások esetén eljárás indítható legyen az elkövetők ellen. Ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában fejtette ki, ahol a BKV-rendészet fontosságát hangsúlyozta.

Ungár a műsorban elmondta, hogy bár Karácsony Gergely nem támogatja a BKV-rendészetet, ő mégis fontosnak tartja annak létrehozását. Az LMP politikusa szerint a tömegközlekedés során előforduló antiszociális viselkedések, mint például a nők zaklatása, ellen hatékonyan lehetne fellépni egy ilyen rendészeti egység segítségével. A BKV-rendészet Vitézy Dávid programjában is szerepel, amit Ungár támogat.

Az Európai Parlamenti aláírások gyűjtése jelenleg is folyamatban van, és Ungár szerint ebben jobb helyzetben vannak, mint 2022-ben. Az LMP célja, hogy az Európai Parlamentben zöld szakpolitikai kérdésekkel, mint például a méhgyilkos vegyszerekkel vagy az akkumulátorgyártással foglalkozzanak.

Dull Szabolcs, a Telex korábbi főszerkesztője szerint Vitézy Dávid indítása az LMP túlélését jelentheti. Ungár ezzel kapcsolatban úgy véli, hogy Vitézy egy jó jelölt, és a politikai siker kulcsa a megfelelő emberek pozícióba állítása.

Ungár a Momentummal kapcsolatban elmondta, hogy azt várták, a párt Vitézyt, mint a legjobb jelöltet fogja támogatni. Úgy gondolja, hogy a Momentum szavazói végül Vitézy mellett fognak állni. A Karácsony Gergelyhez fűződő viszonyukról szólva megjegyezte, hogy a Momentum-logó nem szerepel Karácsony mögött, helyette Draskovics Tibor az egyik szövetségese. Emellett ismételte a Telex hétfői műsorában tett kijelentését, miszerint egy "vörös polip" uralja a Városházát.