Thiago Silva távozik a Chelsea-től az idény végén

A Chelsea brazil védője, Thiago Silva, az idény végén elhagyja a londoni klubot és szabadon igazolhatóvá válik. Fabrizio Romano átigazolási szakíró szerint a hivatalos bejelentés már csak idő kérdése.

Thiago Silva, aki jelenleg 39 éves, a nyáron lejáró szerződése után távozik a Chelsea-től. Fabrizio Romano információi szerint a döntés már megszületett, és hamarosan hivatalosan is bejelentik.

Romano hozzátette, hogy Silvát már januárban is megpróbálták meggyőzni a maradásról, de ő a szezon végéig a csapat mellett döntött, remélve, hogy segíthet a Chelsea-nek a szezon második felében.

A brazil védő ebben a szezonban 25 bajnoki mérkőzésen és összesen 32 tétmeccsen lépett pályára, és kora ellenére továbbra is az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos a csapatban. Ebben a szezonban már négy gólt is szerzett.

Silva 2020-ban igazolt a PSG-től a Chelsea-hez, és azóta 149 tétmeccsen játszott a klub színeiben. Ebben az időszakban Bajnokok Ligája-győztes (2021) és klubvilágbajnok (2022) címeket is elhódított.

A Fluminense, Silva nevelőegyesülete, már hosszabb ideje érdeklődik a játékos iránt, de egyelőre még nem dőlt el, hogy a június után hol folytatja a pályafutását.