Thaiföld Forma–1-es futamot rendezne

Thaiföld szeretne csatlakozni a Forma–1-es versenynaptárhoz, és már tárgyalásokat is folytatott az F1 vezetőségével a lehetséges rendezésről.

Az F1 sportág folyamatosan terjeszkedik, és az idei szezonban már 24 futamot tartalmaz a versenynaptár, de a jövőbeni bővítés sem kizárt. Thaiföld miniszterelnöke, Szretta Tavizin megerősítette, hogy az ország érdeklődik egy Forma–1-es futam megrendezése iránt, és ezt követően találkozott is Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával.

A miniszterelnök kifejtette, hogy Thaiföld rendelkezik mindazzal a potenciállal és képességgel, amely szükséges egy F1-es futam megrendezéséhez, és Bangkok lenne a lehetséges helyszín. Emellett kiemelte a thaiföldiek vendégszeretetét, amely pozitív emlékeket hagyna a sorozat résztvevőiben.

A helyi sajtóban megjelent információk szerint a tervek között szerepel egy utcai verseny megrendezése Bangkok régi városrészében, amely további izgalmat és kihívást jelentene a pilóták számára.

A Forma-1 iránti thaiföldi érdeklődés tovább növekedhet, hiszen Alexander Albon, a Williams csapat versenyzője thaiföldi származású, így a helyi szurkolók számára különösen vonzó lehet egy hazai futam.