Ralf Rangnick lehet a Bayern München következő edzője

A Bayern München vezetősége Ralf Rangnickot nézte ki Thomas Tuchel utódjának, aki a 2024-es Európa-bajnokság után veheti át a csapat irányítását.

A TZ információi szerint a bajor klub hónapok óta keresi Tuchel utódját, aki a mostani idény végén távozik a posztról, és állítólag a Manchester United vezetőedzője lehet a következő szezontól, segítőjével, Lőw Zsolttal együtt. A Bayern vezetői korábban Julian Nagelsmannal és Hans-Dieter Flickkel is tárgyaltak, de ezek az egyeztetések nem vezettek eredményre. Nagelsmann a német válogatottal hosszabbított, míg Alonso is visszautasította a felkérést. A klub új sportigazgatói, Christoph Freund és Max Eberl, akik korábban a Red Bull-fociprojektben dolgoztak együtt Rangnickkal, most ismét a lipcsei szálat próbálják megmozgatni.

A lap szerint az egyeztetések jól haladnak, és akár még a héten megszülethet a hivatalos bejelentés. Rangnick, aki az osztrák válogatottat a 2024-es Európa-bajnokságra vezette, a kontinensviadal után foglalhatja el a Bayern kispadját. A megállapodás lehetséges hosszával kapcsolatban a TZ érdekesen fogalmaz, ami arra utalhat, hogy Rangnick kinevezése csak egy évre, a 2024–2025-ös idényre szólhat első körben.

Rangnick legutóbb a Manchester Unitednél töltött be edzői posztot, ahol Ole Gunnar Solskjaer után ideiglenesen vette át a csapat irányítását a 2021–2022-es idényben. Azonban a projekt nem hozta meg a várt eredményeket, és a csapat a Bajnokok Ligája-indulástól elmaradva a 6. helyen zárta a szezont.

A Bayern München számára ez az idény sem hozott bajnoki címet, hiszen a Bayer Leverkusen már öt fordulóval a szezon vége előtt matematikailag is biztosította az elsőségét, így a bajor csapat tizenegy év után először maradhat le a bajnoki címről. Tuchel a Bayern Münchennel második a Bundesligában, és bár a bajnoki címről már le kellett mondania a Bayer Leverkusennel szemben, a Bajnokok Ligájában még áll az együttes, a legjobb négy között a Real Madriddal találkozik majd.

Tuchel számára nem ismeretlen a Premier League közege, ugyanis 2021 és 2022 között kereken 100 mérkőzésen irányította a Chelsea-t, amellyel megnyerte a Bajnokok Ligáját. A német szakember jelenlegi állomáshelyén is van még esélye a BL-győzelemre: a Bayern az elődöntőben a rekordgyőztes Real Madriddal mérkőzik meg.