Pottyondy Edina kritikája a politikai eseményekről

Pottyondy Edina ismét éles nyelvvel szólalt meg a közelmúlt politikai eseményeiről, Szijjártó Péter külügyminiszter tevékenységétől kezdve Orbán Viktor brüsszeli konferenciájának betiltásán át Magyar Péter tüntetéséig.

Két hét csend után Pottyondy Edina új videóval jelentkezett, amelyben nem hagyott kétséget afelől, mit gondol a közelmúlt eseményeiről. A Fidesz kampánynyitóján elhangzott, hogy a "béke színe narancssárga", amit az influenszer minimum furcsának talált, tekintettel arra, hogy a kormánypárt szövetségesei közül többen is háborút indítottak az elmúlt években.

Pottyondy Edina szerint, ha a béke színe narancssárga, akkor a jelképe egy narancs dögkeselyű, karmában egy vödör napalmmal, amit éppen egy iskolára vagy kórházra dob le. Szijjártó Péter külügyminiszter kijelentését, miszerint a transzatlanti országok harmadik világháborús hangulatban vannak, több oldalról megvizsgálta, és a külügyminisztert KGB-ügynöközi le.

A külügyminiszter kairói útját is érintette, ahol a repülőút alatt 5,5 millió forintért étkeztek és 7 millió forintért interneteztek, de Szijjártó nem tudja, hogy mire ment el valójában a pénz.

Orbán Viktor brüsszeli konferenciájának betiltása

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját "a brüsszeli barom" betiltotta, utalva ezzel a város polgármesterére. Pottyondy Edina szatirikus stílusban fejezte ki együttérzését Orbán Viktorral, mivel az ő előadásainak sem "sincs időpont" két fideszes vezetésű városban és egy budapesti kerületben sem. Pottyondy szerint érdekes, hogy ha egy színészt, előadót, újságírót vagy tudóst csendesítenek el, akkor Orbán Balázs vagy Bayer Zsolt nem tiltakozik. A belga miniszterelnök végül fél nap alatt elintézte, hogy a konferencia folytatódhasson.

Magyar Péter és a politikai patkányfogó

Magyar Péter tüntetése kapcsán Bencsik András "patkánylelkületűnek" nevezte a tömeget, míg Bayer Zsolt szerint az erdélyi magyarok között is vannak "mocskos, szemét patkányok". Magyar Péter a kormánypárt és az ellenzék soraiban is kellemetlenséget okozott, a DK szerint pedig ő maga Orbán embere. Pottyondy Edina szerint nevetséges, hogy Magyar elitváltásról beszél, miközben havi négymillióért írta alá a túlárazott szerződéseket a Diákhitel Központban.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma, akik a virtuális térből az utcára lépve váltak véleményvezérré 2024 elején.