Kadirov gyúrós videóval cáfolja a betegségről szóló híreket

Miután a Novaja Gazeta arról számolt be, hogy Ramzan Kadirov állítólag halálos beteg lehet, a csecsen vezető két videóval reagált: az egyiken egy gyűlésen vesz részt, a másikon pedig egy edzőteremben gyúr.

A Novaja Gazeta Europe szerint Kadirov már több mint öt éve hasnyálmirigy-elhalással küzd, és állapota romlik, ezért egyre ritkábban tűnik fel nyilvánosan . Ezt követően, a tényfeltáró cikk megjelenése után néhány órával, Kadirov két videót is közzétett. Az egyik felvételen egy asztalnál ül tisztviselőkkel, és a Csecsen Köztársaság ukrajnai háborúban való részvételéről tárgyalnak. Ezen a videón Kadirovot körülbelül 40 másodpercig láthatjuk, de a kamera nem időzik hosszan az arcán, és többnyire egy pozícióban ül .

A másik videó, amelyet Kadirov VKontakte-fiókján tettek közzé, egy edzőteremben készült, ahol a csecsen vezető edzőruhában bemelegít, súlyzót emel, és különböző gépeken végez gyakorlatokat. Több más csecsen is vele edz a videón, és Kadirov egyikükkel birkózik is, a földre fektetve őt. A videón minden jelenetben csak pár másodpercig látható a mozgása, és a felvételt egy dal kíséri, amelynek szövege így végződik: „Adja Isten, kedvesem, hogy örökké élj!” .