Gulyás Gergely rejtélyes üzenete és Magyar Péter reakciója

Magyar Péter szerint Gulyás Gergely fenyegető üzenetet küldött neki, és úgy véli, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter napjai meg vannak számlálva a kormányban.

Majdnem két hónap szünet után került sor a kormányinfóra április 11-én, ahol Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett gerincműtétje után. Az eseményen Gulyás egy rejtélyes megjegyzést tett, amely széles körű találgatásokat váltott ki. Az atv.hu újságírója által feltett kérdésre, miszerint van-e köze Magyar Péterhez, Gulyás úgy válaszolt: "ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor nagyon hálásak lesznek nekem."

A Miniszterelnökségnek írt levélre Gulyás Gergely válaszában kifejtette, hogy Magyar Péter közéleti szerepvállalásához nincs köze, de ha lett volna, akkor a jobboldal hálás lenne neki. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy Magyar politikai karrierje csúfos véget érhet, amiért a jobboldal hálás lehetne annak, aki ezt előidézte. Gulyás sajnálja, hogy nincs köze hozzá, mert később büszke lehetne rá. A megfogalmazás azonban eltér az eredeti, talányos üzenettől, amelyet kétszer is megismételt.

A Telex megkeresésére Magyar Péter úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, mire gondolhatott Gulyás, de úgy érzi, hogy az üzenet fenyegetésnek szánt. Magyar hozzátette, hogy több forrásból is úgy értesült, Orbán Viktor nem elégedett Gulyás teljesítményével, és nem lepődne meg, ha a miniszter hamarosan berlini nagykövetként folytatná pályafutását.