Gáspár Győző lánya, Gáspár Evelin az Európai Parlamentben dolgozik

Gáspár Győző lánya, Gáspár Evelin Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztenseként tevékenykedik az Európai Parlamentben. A showman lánya a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozott a politikus munkatársaihoz.

Gáspár Evelin, aki 1994-ben született, nem hirdeti meg közösségi felületein az Európai Parlamentben végzett munkáját, pedig ez sokak számára büszkeséget jelentene. Tanulmányait tekintve a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum nyelvi tagozatán és az International Business School Budapest-en tanult, valamint három évig a Luxembourgi Egyetemre is járt, bár elvégzett szakot nem jelölt meg LinkedIn profilján.

Járóka Lívia asszisztenseként Gáspár Evelin sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat lát el, és a képviselő személyes meghallgatás alapján választotta ki őt, figyelembe véve Evelin elmúlt években szerzett tapasztalatait és nyelvtudását.

Járóka Lívia, aki idén nem került fel a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájára, azt közölte korábban, hogy az egyetemi-akadémiai életben kívánja folytatni szakmai pályafutását. Ez felveti a kérdést, hogy Gáspár Evelin hosszabb távon dolgozhat-e a brüsszeli közegben.

Gáspár Evelin nem nyilatkozott arról, hogy pontosan milyen feladatokat lát el Járóka Lívia mellett, és a család sem kívánt nyilatkozni a brüsszeli "kiküldetésről". Egy családi ismerős szerint Evelin nem tervez Brüsszelben élni, és nem hagyja abba a TV2-nél végzett produkciós munkáját sem. Információink szerint a Farm VIP című műsor forgatásával is foglalkozik idén, és csak néhányszor kell kiutaznia az Európai Parlamentbe.

Gáspár Győző, Evelin édesapja, április 10-én látogatta meg a parlament brüsszeli épületét, ahol a lányával és Járóka Líviával is találkozott. A közösségi oldalán közzétett fotók alapján olyan helyekre is beléphetett, ahová csak az EP-képviselők és meghívottjaik léphetnek be.

Gáspár Győző, aki tavaly januárban hivatalosan is a Fidesz tagja lett, korábban is nyíltan vállalta politikai szimpátiáját. "Ha kell, még a véremet is adom a miniszterelnök úrért! Ha azon múlik, akkor odaadom a véremet! Lőjenek le a miniszerelnök úrért! Képes lennék háborúba menni érte!" – nyilatkozta 2022 októberében a Blikknek.