Budai erdők szemétjéből született kiállítás a Margit körúton

A Margit körúton megnyílt egy különleges kiállítás, amely a budai erdőkben évtizedek óta rejtőző szemétből áll össze, és rávilágít arra, hogy a kidobott hulladék évszázadokig velünk marad, folyamatosan szennyezve környezetünket.

Az elmúlt hónapokban a II. kerületben rendszeresen szervezett szemétszedések során előkerült hulladékok között számos érdekes és értékes tárgy is napvilágra került. Ezek a tárgyak a múlt század különböző időszakaiból származnak, és nem csak szentimentális értéket képviselnek.

Az önkéntesek által összegyűjtött több ezer kilónyi szemétből a legérdekesebb darabokat kiválogatták, és ezek nem a hulladékudvarokban, hanem egy raktárban kaptak helyet. Most pedig ezek a tárgyak egy kiállítás keretében a Margit körút 25/A. földszintjén tekinthetők meg.

A kiállítás kirakata éjjel-nappal megtekinthető, míg a kiállítótér a hétvégén 13 és 18 óra között látogatható. A tárlaton bemutatott tárgyak a csomagolásdizájnok és -technikák magyarországi történetének ismert korszakait követik, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra is, hogy az eldobott szemét évszázadokig a helyén marad, és egyre csak növeli a környezetet elárasztó szeméthegyeket.

A Föld napja alkalmából nyílt meg a kiállítás, amely a KULT2 Nonprofit Kft. és Babos Zsili Bertalan koncepciója alapján jött létre, és a Budapest150 program keretében kerül bemutatásra.