Szombathy Gyula: Már nem hiányoznak az emberek sem...

Simon & Garfunkel "A csend hangjai" című dalát generációk óta szeretik, és talán Szombathy Gyula valamint felesége, Erzsébet is gyakran hallgatták ezt a slágert. Balatonalmádiban találtak rá a nyugalomra és a harmóniára, ahol a kertjük ápolása és egymás társasága jelenti számukra az örömöt. Szombathy Gyula, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, legyőzte a rákot, túlélte a szívműtétet és felépült a sztrókból. Nemrégiben mindkét szemén operációt is végrehajtottak, amely szerencsére jól sikerült.

Szombathy Gyula elmondása szerint a műtét után tisztán látja kertjüket és a felesége által gondozott virágokat, köztük egy klívia nevű növényt, amely tizenöt narancsvörös virágfejjel ajándékozta meg őket. A színész bevallotta, hogy már nem hiányzik neki az egykori élete, a városi nyüzsgés, és az emberek sem, akik korábban fontosak voltak számára. Szombathy Gyula és felesége nem tartoznak semmilyen művészeti klikkhez, és nem is keresik a figyelmet, hiszen Balatonalmádi és a kertes házuk mindent megad számukra, ami boldoggá teszi őket.

A gyerekeik és három unokájuk messze élnek tőlük, de a család néha összejön, ami a színész számára nagyon fontos. Szombathy Gyula most arra törekszik, hogy jövő január 3-án, a 80. születésnapján is együtt lehessen a szeretteivel.

Áprilisban a nyár berobbant, és a Balaton partján ez különösen élvezetes. Az utcák emberekkel telnek meg, mintha már most főszezon lenne. Szombathy Gyula azonban bevallotta, hogy még nem látogattak el a partra, mivel számukra a kertben lenni is elegendő. A színész elmondta, hogy az extrém időjárás-változások megviselik, de a körülményekhez képest jól van, szedi a gyógyszereit, és ősszel kell legközelebb kontrollvizsgálatra mennie. Otthon természetfilmeket néz, és csak gyógytornára mozdul ki, amely a sztrók után szükséges a mozgásának javításához. Felesége szerint a gyógytorna már inkább kemény edzésnek számít.