Iraki támaszponton történt robbanások

Egy katona életét vesztette és több megsebesült a robbanások sorozata következtében, amelyek egy iraki támaszponton történtek.

A pénteki nap folyamán történt incidens során öt robbanóeszköz aktiválódott az iraki támaszponton, ami tragikus következményekkel járt. Az esemény során egy katona meghalt, további nyolc pedig sebesüléseket szenvedett. Az Irán által támogatott Népi Mozgósítási Egységek (PMU) - más néven Népi Mozgósítási Erők (PMF) - legalább három tagja is megsebesült a Kalsu katonai bázison, az Al-Mashrou kerületben, az autópálya mentén, Babilon kormányzóságtól északra történt robbanásokban. A helyszínre egy nyomozócsoport érkezett, hogy kivizsgálja az eseményeket.

Az incidens körülményei egyelőre nem ismertek, és a hatóságok vizsgálják az eset részleteit. Izraelnek nincs köze a péntek esti iraki robbanásokról szóló jelentésekhez - mondta egy izraeli tisztviselő a CNN-nek, és az amerikai központi parancsnokság is közölte, hogy az Egyesült Államok nem hajtott végre csapásokat Irakban.

Egy másik incidensben Izrael katonai csapást hajtott végre Iránon belül, aminek következtében Irán légvédelmi rendszereit aktiválták Iszfahán és Tabriz városokban, miután három robbanást hallottak egy Iszfahán melletti nagy katonai légibázis közelében - jelentette az állami média péntek kora reggel.

Közben az izraeli erők szombaton folytatták a támadást a ciszjordániai Tulkarmtól keletre fekvő Nour Shams palesztin tábor ellen, többen robbanásokat hallottak. Korábban 5 terroristát likvidáltak a területen, 10-et pedig letartóztattak. A Wafa hírügynökség szerint az IDF erők katonai buldózerek kíséretében megrohamozták a tábort, és robbanásokról is beszámoltak, valamint tüzet nyitottak: legalább hét ember meghalt, köztük egy gyermek életét követelve a támadás, másokat pedig megsebesítettek.