Forgalomterelések és torlódások az országúton

Az ország több pontján is útfelújítási munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell számítaniuk az autósoknak a hétvégén.

Az Útinform legfrissebb tájékoztatása alapján az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, a keleti szektorban végzett hézagkiöntési munkálatok miatt csak a belső sáv használható Pécel térségében, az 51-es és az 53-as kilométer között, ami 2–3 kilométeres torlódást eredményez.

Az M1-es autópályán több helyszínen is burkolatfelújítás zajlik. Bicske térségében, a komáromi és nagyszentjánosi csomópontok között, valamint az M15-ös autópálya csomópontja után is forgalomterelésre kell számítaniuk az autósoknak, ahol az egyik irány forgalma a szemközti oldalra átterelve halad.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, az M0-s autóúti csomópont előtt a Szilas pihenőhelyet felújítási munkák miatt lezárták, így ott nem lehet kihajtani, a parkoló más útvonalon közelíthető meg.

A határátkelőknél is jelentős torlódásokra kell készülni. A magyar–ukrán határszakaszon, Záhony határállomás előtt az erős tranzitforgalom következtében 9 kilométeres a kilépő kamionsor. Hasonlóan, a magyar–román határszakaszon, Csanádpalota határállomás előtt 5 kilométeres a kamionsor.

A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat, a 7458-as utat, a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkelőhöz Felsőszölnök felől lehet kerülni.