Újabb bombariadó egy nemzetközi repülőtéren

Szombaton Dániában, a Billund városában található repülőtér evakuálására került sor bombafenyegetés miatt. A Blikk szerint ez az esemény követi a pénteki bombariadókat, amelyek több európai nagyvárosban történtek meg, érintve Litvániát, Angliát és Franciaországot, ahol szerencsére nem sérült meg senki.

A dániai repülőtér kiürítését egy ismeretlen forrásból származó bombafenyegetés váltotta ki szombat reggel. A helyszínre érkező rendőri erők és tűzszerészek nagy számban biztosították a területet, és a kiürítés békésen zajlott. A repülőtér kommunikációs vezetője kijelentette, hogy minden lehetséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy segítsék a rendőrséget és mielőbb újra megnyithassák a terminált.

A helyi rendőrség arra kérte az embereket, hogy hagyják el a repülőtér területét. Az Ekstra Bladet egyik olvasójának beszámolója alapján az evakuálás során egy férfit állítottak elő, és csomagjait átvizsgálták a rendőrök. A Reuters értesülései szerint az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy férfit, akit bilincsben vittek el a helyszínről. Michael Weiss rendőrfelügyelő nyilatkozata alapján vizsgálják, hogy "valós veszélyről vagy csak viccről volt szó", és azt is, hogy van-e összefüggés egy másik incidenssel, amely szintén szombat reggel történt Billund városában, ahol egy bankautomatánál robbantást hajtottak végre.

A billundi repülőtér Dánia második legnagyobb légi közlekedési csomópontja, mely a koppenhágai repülőtér után a legforgalmasabb, és tavaly közel négymillió utast szolgált ki. Az események során helyi idő szerint 10 óra 30-kor érkezett a fenyegetés, és 11 óra 40-kor szólították fel az utasokat és a személyzetet, hogy hagyják el a repteret. A bombariadó miatt több délutáni járatot is töröltek, így Amszterdamba, Frankfurtba és Barcelonába sem indultak el a gépek.