Az Alba Aréna megnyitása Székesfehérváron

Székesfehérvár legújabb büszkesége, az Alba Aréna multifunkcionális rendezvény- és sportközpont, mely április 19-én nyitotta meg kapuit, különféle események otthona lesz, a konferenciáktól kezdve a sporteseményeken át a kulturális programokig.

Az Alba Aréna impozáns épülete Székesfehérvár egyik leglátványosabb szerkezete, melynek avatását egy Magyarország-Norvégia válogatott jégkorong-mérkőzés tette emlékezetessé április 19-én. A csarnok a látogatókat számos programmal, bérelhető konferenciatermekkel és különféle szolgáltatásokkal várja.

Április 21-től május 1-jéig a közönségkori csúszkálás örömeit élvezhetik az érdeklődők a meghirdetett időpontokban, május 1-jén pedig egy Arénabulival búcsúztatják a jeget, hogy utat adjanak a száraz produkcióknak. Május 24-én a Nicola Tesla – Végtelen Energia című musicalshow-nak, június 15-én pedig a Quimby koncertjének ad otthont a csarnok.

Az Alba Aréna multifunkcionális jellege az üzleti turizmus számára is vonzó lehetőségeket kínál, hiszen nem csak konferenciatermei, hanem az egész épület különféle rendezvények, konferenciák, vásárok, előadások és bemutatók számára áll rendelkezésre. A sport- és kulturális programok szervezésére is ideális helyszín, biztonságos, fedett és tágas teret biztosítva.

A csarnok hatezer férőhelyéből 1500 mobil lelátó, amelynek segítségével növelhető a küzdőtér nagysága, és további 2200 szék helyezhető el a küzdőtéren.

Energiatakarékos komplexum

Az Alba Aréna energiatakarékos megoldásokkal büszkélkedhet: nincs gázbekötése, az elektromos energia mellett a talajszondákból nyert energia biztosítja a hűtést és a fűtést, valamint a jégkészítéshez használt víz több mint 80%-a újrahasznosítható. A zajkibocsátás minimális, a gépészeti berendezések hangját sem a külső, sem a belső terekben nem lehet hallani, mivel azokat a hangszigetelt, hangcsillapító és rezgéselnyelő burkolattal ellátott pinceszinten helyezték el.

Az M7-es autópálya agárdi lehajtójától pár percnyi autóútra található az aréna, melyhez újonnan kialakított útcsatlakozás vezet, és a gépjárművek számára hatalmas parkoló áll rendelkezésre.