A Google Utcakép autói újra Magyarországon

A Google Utcakép szolgáltatásának autói tavasszal ismét megjelennek Magyarország útjain, hogy frissítsék a térképek adatait. A következő hónapokban számos városban és útvonalon készítenek felvételeket.

A Google Maps térképszolgáltatásának egyik népszerű funkciója az Utcakép, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy virtuálisan bejárják a magyar városok utcáit. A szolgáltatás képanyagának naprakészen tartása érdekében a Google autói 2023. április 23-án kezdik meg a felvételek készítését az országban.

A felvételek során a Dunántúlon többek között Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban és Szekszárdon bukkanhatnak fel a Google járművei. Kelet-Magyarországon pedig Eger, Orosháza, Kecel, Dabas és Sárospatak városai kerülnek terítékre.

A Google nem csak az utcákat és utakat rögzíti, hanem a gyalogos zónákat és egyéb, autóval nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető helyszíneket is dokumentálja.

A magánszféra védelme érdekében a Google biztosítja, hogy a közzététel előtt az emberek arcát és a járművek rendszámait elhomályosítják, így azok nem lesznek felismerhetők. Emellett az Utcakép szolgáltatásban a felhasználók kérhetik további részletek, például egyének, házak vagy autók elhomályosítását is a képek jobb alsó sarkában található "Hiba bejelentése" gomb segítségével.