Részeg keselyűk kerültek állatkórházba Connecticutban

Connecticut államban, Watertown városában két hollókeselyűt találtak rossz állapotban, akik alkohollal átitatott koktélgyümölcsöket fogyasztottak egy kukából, és emiatt részegségükben állatkórházba kerültek.

Április 7-én a Boston Globe szerint találták meg a madarakat, akik annyira berúgtak, hogy képtelenek voltak felállni, egyensúlyozni vagy repülni. Christine Cummings, az A Place Called Hope madár-rehabilitációs központ igazgatója és munkatársai először azt hitték, hogy a keselyűk haldokolnak, mivel ájuldoztak és nagyon lassan lélegeztek, felébredve pedig furcsán viselkedtek.

A központ személyzete mérgezéstől vagy fertőzéstől tartott, de a vizsgálatok után megnyugodtak, amikor kiderült, hogy a madarak valójában részegek. A keselyűket egy olyan utcában találták meg, ahol sok a bár és étterem, és ahol rengeteg kuka található. Az állatok egy nem megfelelően lezárt konténerből ettek, amely kidobott hússal és koktélitalokból származó gyümölcsökkel volt tele.

A madarak bőséges folyadékot kaptak, majd kialudták a részegségüket. Másnaposságszerű tüneteket mutattak a következő reggelen, de április 9-én, további pihenés után szabadon engedték őket. Valószínűleg ugyanabba a kolóniába tartoznak, mivel hazatérésük után további egyedek csatlakoztak hozzájuk.

A hollókeselyű egy nagytermetű madár, amelynek szárnyfesztávolsága akár az 1,5 métert is elérheti, és az Egyesült Államok délkeleti részétől egészen Peruig, Közép-Chiléig és Uruguayig fordul elő.