Lengyel importvonat kamionnak ütközött Ghánában tesztútja során

Tesztelés közben kamionnak ütközött Ghánában az a vonat, amelyet nemrégiben szereztek be Lengyelországból, a helyi vasútfejlesztési minisztérium sajtóközleménye szerint.

A baleset során szerencsére nem sérült meg senki; a kamion, amely a síneken állt, üres volt, és az utasok, valamint a mozdonyvezető is sértetlenül megúszták az eseményeket. A vonatban viszont anyagi károk keletkeztek. Az incidens a Tema-Mpakadan vasútvonalon történt, amely egy újonnan épült, 100 kilométer hosszú szakasz. A kamiont egy nem megfelelően kiépített átjárónál hagyta el a sofőrje, és a jármű a síneken maradt. A vasútfejlesztési minisztérium ezt egy Facebookon közzétett közleményben is megerősítette.

A vonat kézifékét azonnal behúzták, de a szerelvény így sem tudott időben megállni, és összeütközött a kamionnal. John Peter Amewu vasútfejlesztési miniszter az esetet "szerencsétlennek, felelőtlennek és hazafiatlannak" nevezte. Ghána a vasúthálózat fejlesztése érdekében két dízelmozdonyt vásárolt Lengyelországtól, és az egyik ilyen mozdony érkezett meg az országba két héttel ezelőtt, hogy bekapcsolódjon a Tema-Mpakadan vonal tesztüzemébe.