Fucsovics Márton elődöntőbe jutott a bukaresti tenisztornán

Fucsovics Márton hatalmas küzdelemben, közel háromórás meccsen biztosította helyét a bukaresti salakpályás tenisztorna elődöntőjében, miután legyőzte a francia Corentin Moutet-t.

A 250-es kategóriájú bukaresti tenisztornán Fucsovics Márton elődöntőbe jutott, miután maratoni mérkőzésen, mintegy három óra alatt győzelmet aratott a francia Corentin Moutet ellen. A magyar teniszező hat év után játszhat újra salakos ATP-tornán elődöntőt.

Fucsovics a héten kiváló formát mutatott Bukarestben, a pálya minősége és a szeszélyes időjárás ellenére is. Az első fordulóban a selejtezőből érkezett Valentin Vacherot-t búcsúztatta, majd a második kiemelt Tallon Griekspoort ellen is diadalmaskodott, így jutott el a negyeddöntőig.

A negyeddöntőben a világranglistán 92. helyen álló, salakpályán erős Moutet várt rá. Fucsovics remekül kezdett, azonnal elvette a francia szerváját, és bár Moutet többször is rövidített, a magyar teniszező változatos játékával tartotta az előnyt. Az első játszmában hiába vezetett már 4:1-re is, Moutet sorozatban öt gémet megnyerve előnybe került, háromszor is elvéve Fucsovics adogatását. A francia azonban nem adta fel, és négy gémet nyerve fordított, így Fucsovicsnak a szettben maradásért kellett küzdenie. A magyar teniszező azonban kettős hibát is ütött, és így Moutet nyerte az első szettet 6:4-re.

A második szettben Fucsovics agresszív játékkal és remek fogadásokkal került előnybe, és bár Moutet próbálkozott, a magyar teniszező szervái mögött érinthetetlen maradt. A döntő szettben Fucsovics továbbra is higgadt maradt a kulcspillanatokban, és bár a francia nem adta fel, a magyar teniszező megőrizte dupla brékelőnyét. A mérkőzés végén Fucsovics remek tenisszel jutott el mérkőzéslabdáig, és egy tökéletes röptével zárta le a találkozót. Az idei szezonban ez lehet a magyar teniszező legnagyobb győzelme.

Fucsovics legutóbbi salakos tornán elődöntőt Genfben játszott, ahol tornagyőzelmet is aratott. Legközelebb a bukaresti torna elődöntőjében a 17 éves brazil Joao Fonseca vagy a chilei Alejandro Tabilo lesz az ellenfele.

ATP 250, BUKAREST, NEGYEDDÖNTŐ

  • Fucsovics Márton – Corentin Moutet 4:6, 6:4, 6:1