Robbantással fenyegetőzik egy férfi az iráni nagykövetség épületében Párizsban

Egy robbanóövet viselő férfi fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát az iráni konzulátusnál Párizsban, ami miatt az egész környéket lezárták.

A Europe1 hírportál riportere szerint a férfi, aki állítólag gránátot is tart magánál, az iráni nagykövettel együtt rejtőzködik a konzulátus egyik szobájában. A helyzet miatt az egész kerületet lezárták, és a 6-os metróvonalat biztonsági okokból szüneteltetik. A nagykövetség megerősítette, hogy az illető bejutott az épületbe, és a BRI, a francia rendőrség különleges bevetési egysége, kivonult a helyszínre. Később azonban kiderült, hogy a férfit letartóztatták, és a Europe 1 információi szerint nem volt nála robbanóanyag.

Európa több pontján is bombariadók voltak, melyek közül kiemelkedik a litvániai eset, ahol Vilnius és Kaunas repülőtereit fenyegető bejelentések érték. A litván repterek kommunikációs osztályának vezetője, Marius Zelenius a Delfi nevű lapnak elmondta, hogy a repülőterek általános hívóközpontjába érkezett bejelentés arról, hogy a terminálokat állítólag aláaknázták. A kaunasi repülőteret kiürítették, míg a vilniusi repülőteret nem evakuálták, de az indulási és érkezési terminálokat ellenőrzik. A vilniusi repülőtérre érkező rendőrök nem észleltek fenyegetést, így az üzemelés zavartalanul folytatódik.

Liverpool belvárosában is bombariadó volt, ahol egy lakásban furcsa "anyagot" találtak. A rendőrség átkutatta az érintett lakást, és olyan anyagot találtak, amely "további vizsgálatot igényel". A biztonságos megsemmisítéshez bombaszakértőket hívtak, és a környéket evakuálták.