Elhunyt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója

36 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Ferich Balázs, a Supermanagement kiadó és menedzsment vállalkozás társalapítója.

A Supermanagement vállalkozás olyan ismert előadókat és zenekarokat menedzselt, mint Azahriah, Dzsúdló, a Wellhello, a Follow the Flow és az Anna and the Barbies. Ferich Balázs halálhírét Tóth Gergő, a vállalkozás másik alapítója osztotta meg a nyilvánossággal. Tóth Gergő a Blind Myself zenekarban zenélt együtt Ferich Balázzsal, majd a Cloud 9+ zenekar menedzselésével kezdtek új fejezetet a zeneiparban.

Tóth Gergő megemlékezése során kiemelte a Supermanagement alapításának kezdeti nehézségeit és a vállalkozás fejlődését. Elmondása szerint a Wellhello zenekar bízott meg bennük, amikor egy nagyobb kiadói háttér helyett a frissen alapított vállalkozásukat választották. Az első irodájuk Ferich Balázs albérletében volt, és hamar csatlakozott hozzájuk az Anna and the Barbies, valamint leszerződtették a Follow the Flow-t. A vállalkozás folyamatosan növekedett, új irodákba költöztek és egyre több kollégát foglalkoztattak. Dzsúdlót Biksi Gabi, a Cloud 9+ tagja ajánlotta nekik, míg Azahriah-t és Desht-et Szakács Geri, a Follow the Flow tagja hozta a csapathoz.

Tóth Gergő beszámolt arról is, hogy bár kapcsolatukban akadtak nehézségek, Ferich Balázs betegségének kiderülése után újra egymásra találtak. Elmondása szerint az elmúlt három évben minden döntést teljes egyetértésben hoztak, és Ferich Balázs halála óriási űrt hagyott maga után. Ferich Balázs a munkáját a legutolsó pillanatig is elkötelezetten végezte, még Azahriah májusi Puskás Arénás tripla koncertjeinek előkészületeiben is közreműködött.

Ferich Balázs magánélete is kiegyensúlyozott volt, imádta a gyerekeit és feleségét, Dittát. Tóth Gergő szerint a legjobb apuka volt, akit valaha ismert, és a családjával bejárták a fél világot az elmúlt pár évben. A szakember három évig harcolt az életéért súlyos betegségével, a csata közben a szerettei támogatták. Csak a legközelebbi barátok és kollégák tudták, hogy beteg, de közülük is csak kevesen voltak azzal tisztában, hogy ennyire nagy a baj. Ferich soha nem mutatta, nem panaszkodott, a munkába menekült, amíg dolgozott, el tudott felejteni minden bajt.

Balázs korábbi magneotonos főnöke, Joós István szerint nagytudású kolléga volt a fiatalember. "Örömmel láttam, milyen sikeresek Gergővel. Egy-két hónappal ezelőtt hallottam csak hogy beteg, de nem tudtam, hogy ennyire" – sóhajtott Joós István.

De nemcsak kollégái, hanem az egész hazai zene szakma gyászolja őt, részvétüket Gergő posztja alatt fejezték ki. Az Anna and the Barbies, Tóth Gabi, Czutor Zoltán és Molnár Tamás is megrendülten üzentek.