A Samsung hatnapos munkahetet vezet be a felső vezetők számára Koreában

A Samsung Group bejelentette, hogy hatnapos munkahetet vezet be Koreában, amely kizárólag a felső vezetői szintre vonatkozik. A Business Insider és a Bitport szerint ez a változás a cégcsoport összes koreai divízióját érinti, és egyes egységeknél már a héten életbe lép, ami azt jelenti, hogy a topmenedzsereknek már a hétvégén dolgozniuk kell. Az érintettek maguk dönthetik el, hogy a hatodik munkanapjuk szombat vagy vasárnap legyen, és érdekesség, hogy az asszisztensek nem segítik majd őket ezen a plusz napon.

A Samsung nem kerüli a válság szót, sőt, a következő magyarázatot adták a döntésre: "Tekintetbe véve, hogy a főbb egységeink, beleértve a Samsung Electronicsot, 2023-ban a várakozás alatt teljesítettek, hatnapos munkahetet vezetünk be a menedzsereinknek, hogy tudatosítsuk a válsághelyzetet és mindent megtegyünk ennek a válságnak a leküzdésére". A válságkezelési lépés hátterében a globális gazdasági bizonytalanság áll, valamint az emelkedő olajárak, a magas hitelköltségek, a koreai valuta gyors leértékelődése, az elhúzódó ukrajnai háború és a közel-keleti feszültségek fokozódása is nehezítik a vállalat helyzetét. Érdekesség, hogy a cégcsoport koreai tagjainál háromnál – Samsung Display, Samsung Electro-Mechanics, Samsung SDS – a felső vezetők már év eleje óta önkéntes alapon heti hat napot dolgoznak, és csak 2003-ban csökkentették a munkanapok számát heti ötre a felsővezetői szint alatt.

A Samsung Electronics, amelynek bevételeinek 80 százalékát a Device Solutions részleg alá tartozó félvezető üzletág biztosítja, tavaly 15 ezermilliárd won (közel 3800 milliárd forint) működési veszteséget szenvedett el, de a világ legnagyobb memóriacsip-előállítói közé tartozik. A cég első negyedéves eredményei azonban már javulást mutatnak, a negyedéves nyereség több mint tízszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, amit részben a csippiac magához térésének és a tajvani földrengésnek köszönhetnek, amely a Samsung legnagyobb konkurensét érintette. A vállalat optimista az okostelefonok iránti kereslet 2024-es növekedését illetően és profitálni kíván a félvezetőárak emelkedéséből is.

A munkaidő növelése talán annak fényében lehet meglepő, hogy más cégek éppen a négynapos munkahét bevezetésével kísérleteztek. A nagy multik közül Magyarországon a Telekom próbálkozott először a négynapos munkahéttel, de hosszabb távon a vállalat szerint ez a modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársnál, mivel az alkalmazottak többsége munkájának jellege vagy élethelyzete miatt nem tudott ebben a modellben kellő hatékonysággal dolgozni. A Dél-Koreában lévő intenzív munkakultúrát jól szemlélteti, hogy 2022-ben az országban dolgozók átlagosan 1901 órát töltöttek munkahelyükön. A hatnapos munkahéttel a Samsung pszichés nyomást akar gyakorolni a náluk dolgozó vezetőkre, hogy jobban átérezzék a válsághelyzetet.