A Xiaomi 15 sorozatának kiszivárgott jellemzői

A Xiaomi következő generációs csúcstelefonjai, a Xiaomi 15 sorozat, számos fontos tulajdonságával kapcsolatos információk kerültek nyilvánosságra, amelyek között szerepel a Snapdragon 8 Gen 4 processzor és az 1,5K/2K képernyőfelbontás.

A Xiaomi hagyománya, hogy ember- és zsebbarát méretű csúcstelefonokat gyárt, úgy tűnik, nem változik a következő generációs pekingi zászlóshajók esetében sem. A Xiaomi 15 széria várhatóan 2024 végén érkezik, és a legújabb zászlóshajó-chipkészletet, a Snapdragon 8 Gen 4-et fogja használni. A Digitális Chat Állomás nevű szivárogtató a Weibón keresztül osztotta meg ezt az információt, amely szerint a Xiaomi 15 és 15 Pro modellek tesztelése a következő szakaszba lép ebben a hónapban.

A szivárogtató emellett azt is állította, hogy a Xiaomi az „1,5K/2K kettős méretű stratégia” mellett marad, ami azt jelenti, hogy a Xiaomi 15 képernyőfelbontása 1.5K, míg a Xiaomi 15 Pro kijelzőjének felbontása 2K lesz. Ez a hír örömteli lehet azok számára, akik egy ésszerű méretű, de mégis zsebbarát zászlóshajó-telefont keresnek.

A kamerarendszer tekintetében a Xiaomi 15 és 15 Pro modellekben hasonló, Omnivision 50MP-es főkamerát terveznek beépíteni, mint amilyen a jelenlegi zászlóshajókban található. A telefonok új, szilícium alapú, nagy sűrűségű akkumulátorokat is használnak majd, amelyek remélhetőleg nagyobb kapacitást vagy kisebb fizikai méretet kínálnak.

A Xiaomi 15 sorozat tömeggyártása állítólag szeptemberben kezdődik, ami a 2024 negyedik negyedévében történő kínai bevezetésre utal. Azonban a Xiaomi általában február végén, az MWC eseményen indítja el világszerte a fővonalbeli zászlóshajó-telefonjait, így a nemzetközi piacra való megjelenésre még várni kell.