Tényleg elindul Schmuck Andor a belvárosi polgármesterségért

Schmuck Andor keményen bírálta a baloldali előválasztás résztvevőit, és saját szervezetén belül rendezett előválasztást, ahol őt választották meg a Budapest V. kerület polgármester-jelöltjének.

Schmuck Andor, a volt MSZP-s politikus, a Miénk a Belváros nevű saját szervezetén belül tartott előválasztást, mivel úgy érezte, hogy a kerületben induló pártok jelöltjei nem vették figyelembe a "Fele jár önnek" programját. A civil szervezet tagsága és szimpatizánsai szavaztak a polgármester-jelölt személyéről, és Schmuck Andor 92 százalékos támogatottsággal nyerte el a jelölést.

A szavazás eredményét követően Schmuck Andorék felszólították a baloldali előválasztás győztesét, hogy lépjen vissza a javára és támogassa a programját. Schmuck Andor és szervezete úgy vélik, hogy a "párt mutyi" helyett az ő programjuk megvalósítása jelentheti az egyetlen esélyt az itt élők életének javítására.

A Miénk a Belváros neve hasonlít a Tiéd a Belváros jelölőszervezetére, amely a kerületben Kovács Alex Gábort indítaná, ha legyőzi Juhász Pétert az előválasztáson. Schmuck Andor korábban, idén februárban jelentette be, hogy megpályázza a V. kerület polgármesteri székét, és tréfákat, valamint meglepetéseket is ígért.

A "Fele jár önnek" kampányígéret lényege, hogy a társasházak megkapnák az ingatlan- és közterület-hasznosításból származó bevételek felét, amit például a közös költség megszüntetésére vagy felújításra fordíthatnának.