Rába: Nincs osztalékfizetés idén

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése döntött arról, hogy a vállalat az idei évben sem fizet osztalékot, a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezik. A győri székhelyű cég ezt a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé.

A közgyűlés elfogadta a vállalat igazgatóságának beszámolóját a 2021-es évről, amely szerint a Rába 72,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 8,6 milliárd forinttal több az előző évinél. Az átfogó eredmény azonban 1,2 milliárd forint lett, ami 448 millió forinttal kevesebb, mint 2020-ban.

A közgyűlés további döntése értelmében a Rába felújítja a tulajdonában álló, 1969-ben épített, 67 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot, amely stratégiai jelentőséggel bír a Rába Futómű Kft. számára. A felújítást három fázisban hajtják végre, az első fázisban a tetőszerkezetet újítják fel, amelyre a Gyármentő programban elnyert támogatás egy részét fordítják, a többi munkálatot saját forrásból finanszírozzák.

A közgyűlés jóváhagyta azt is, hogy Győr belterületén értékesítsék a Rába tulajdonában lévő, két helyrajzi számon nyilvántartott, 9471 négyzetméteres ingatlant. Az ingatlanokat együtt, négyzetméterenként minimum nettó 64 700 forintért, összesen legalább 612,8 millió forintért kínálják az elektronikus aukciós rendszeren keresztül.

A Rába Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a csütörtöki záróár 1325 forint volt. Az elmúlt egy év során a részvények árfolyama 1575 forintos maximumot és 1110 forintos minimumot ért el.