Orbán Viktor: Keresztény társadalomban élni csodálatos dolog!

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, közösségi oldalán osztotta meg gondolatait az európai keresztény társadalom jövőjéről, és kifejezte reményét, hogy ez az arculat 2100-ban is megmarad.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) Orbán Viktor több témát is érintett, köztük azt, hogy Európának új vezetőkre van szüksége, de határozottan visszautasította, hogy Vlagyimir Putyin szövetségese lenne. A konferenciát egy keddi incidens után tartották meg szerdán.

A szerda délelőtti eseményen Yoram Hazony izraeli–amerikai filozófus kérdezte a magyar kormányfőt, aki régóta ismeri Orbán Viktort. A miniszterelnök számára fontos kérdés, hogy milyen ország lesz Magyarország a 22. század hajnalán, és mint nagyapa, felelősséget érez azért, hogy unokái számára jobb életet biztosítson.

Orbán Viktor a migráció kapcsán is felvetett néhány kérdést, például hogy milyen civilizáció lesz Európa: muszlim, keresztény, vagy valamilyen keverék, és hogyan fog kinézni az élet. Kiemelte, hogy a keresztény társadalomban élni, még ha az nem is olyan erős, mint volt, csodálatos dolog, és ez a legjobb berendezkedés, amit el tud képzelni a gyerekeinek és unokáinak.

„Elég egyszer hibázni és a migráció tönkreteszi még az unokáink életét is. A mi kezünk nem remeg! Megvédjük a családokat″ – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő egy videót is megosztott, amelyben arról beszélt, hogy nagyapaként is felelősséget érez azért, hogy milyen ország lesz Magyarország 2100-ban.

Felelősséget érzek azért, hogy ne tegyek olyat, ami 2100-ban rossz lesz az unokáimnak. Azért is, hogy most mindent megtegyek, ami hasznos lehet ahhoz, hogy jó életük legyen 2100-ban – jegyezte meg a kormányfő.

Mint írtuk, április 17-én kezdetét vette a kétnapos rendkívüli EU-csúcs. Az esemény fő témáját az unió gazdasági versenyképességének javítása és az erről szóló jelentés adná, de a közel-keleti helyzet változása miatt a vártnál hosszabb ülésre is számíthatnak a tagállamok állam- és kormányfői.

Az eseményről Orbán Viktor miniszterelnök is megosztott néhány fotót, amelyhez az írta: „Magyarország nem enged a békéből!″.