Ügyvédet zaklató nő ellen emeltek vádat

Zaklatás miatt vádat emelt a kecskeméti ügyészség egy 44 éves tiszakürti nővel szemben, aki egy év alatt 1573-szor hívta fel az anyját védő ügyvédet, és 769 sms-t is küldött neki.

A kecskeméti ügyészség közleménye szerint a vádirat szerint a nő 2022 januárjától kezdve rendszeresen kereste az ügyvédet, hogy tájékoztatást kapjon az anyja büntetőügyének állásáról. Az anyja ügyében védő ügyvédet három különböző telefonszámról összesen 1573 alkalommal hívta fel, és 769 sms üzenetet küldött neki egy év leforgása alatt.

A keol.hu korábbi cikke szerint a történet előzménye az volt, hogy eljárás folyt a kecskeméti kapitányságon egy férfi ellen csalás miatt. Az asszony és a lánya megszerezte a terhelt ügyvédjének a telefonszámát, hogy rajta keresztül kapcsolatba léphessenek az elkövetővel.

Az ügyvéd védence, a nő anyja, 2022 novemberében megtérítette a bűncselekménnyel okozott több mint félmilliós kárt, de a tiszakürti nő ennek ellenére sem hagyta abba az ügyvéd zaklatását.

Az ügyvédnek elege lett a zaklatásokból, és feljelentette a nőt. A zaklatás vétségével vádolt nővel szemben a kecskeméti ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.