Négy és fél év börtönbüntetés a vámospércsi fiúnak

Négy és fél év börtönbüntetést kapott az a vámospércsi fiú, aki halálra verte hároméves féltestvérét, a másodfokú bírósági döntés értelmében. A szülők az RTL Híradónak nyilatkozva enyhének tartják az ítéletet.

2021 októberében a szülők munkába mentek, így a 14 éves fiúra bízták a három gyermeküket, köztük a hároméves kislányt és a másfél éves fiút. A kislány sírása miatt bántalmazta őt a bátyja, aki az ügyészség szerint többször is ököllel megütötte a hasán, emiatt a gyermek egy kályhának is nekiesett. A fiú ezután az ágyra fektette a lányt, és amikor visszatért, már nem mozdult, ezért segítségért sietett a szomszédba, de a kislány életét már nem lehetett megmenteni.

Az ügyészség emberöléssel vádolta a fiút, mivel úgy vélték, hogy a tett súlyosabb, mint a halált okozó testi sértés. Az első fokú tárgyaláson ezért súlyosabb büntetést is kért az ügyészség. A védőügyvéd azonban úgy vélte, hogy a fiú nem gondolt arra, hogy halálos sérülést okozhat. A fiú az utolsó szó jogán kifejtette, hogy a történtek máig kísértik.

A másodfokú bíróság szigorúbb ítéletet hozott, de a szándékosságot a bíró is elutasította, gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősítve az esetet. A fiú négy és fél éves börtönbüntetést kapott, amelybe beleszámítják a már letöltött két és fél évet előzetes letartóztatásban. Az RTL Híradó beszámolója szerint a család elmondta, hogy a fiú többször is kereste őket, de képtelenek megbocsátani neki.