Anya lopni tanítja gyermekeit Nyíregyházán

Lopásra tanította a kisgyermekeit egy fiatal dunántúli nő a nyíregyházi DM-ben, ahol a biztonsági kamera felvételein jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő már nem először ment lopni a csemetéivel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség és a Nyíregyházi Járási Ügyészség közleménye szerint a fiatal nő csak átmenetileg tartózkodott Nyíregyházán a 7-8 éves gyermekeivel. A vádirat szerint 2023 májusában bement az egyik belvárosi drogériába a három kiskorú gyermekével együtt azért, hogy gyermekei segítségével termékeket lopjon. A nő és az alig 7-8 éves gyermekei egy órát tartózkodtak az üzletben, összehangoltan mozogtak, és közel 40 ezer forint értékben napszemüvegeket, arckrémet és egyéb dekor kozmetikumokat loptak el. A nő gyermekei ruházatába, valamint a nála lévő táskába és kabátjába rejtette az árukat, míg a kicsik figyelemmel kísérték az anyjuk tevékenységét, és segítségére voltak az elvenni kívánt tárgyak elrejtésében, maguk is tettek el árucikkeket az anyjuk táskájába.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a gyermekei erkölcsi fejlődését veszélyeztető anyára, és pártfogót rendeljenek ki mellé. A vádlott cselekményével a nevelésből eredő kötelességét súlyosan megszegte, veszélyeztetve ezzel kiskorú gyermekei erkölcsi fejlődését. Az előéletére is tekintettel felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, pártfogó felügyeletének elrendelésére, továbbá figyelemmel a bűncselekmény jellegére, foglalkozástól eltiltás kiszabására tettek indítványt a vádiratban.

A lopásokról a drogéria biztonsági kamerája készített videót, amelyen a történtek dokumentálódtak.