A mórahalmi perselypénz tolvajának ügye

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint a szegedi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a mórahalmi templom perselyéből lopott pénzt.

A 47 éves gyanúsított először leverte a persely lakatját, majd a benne lévő pénzt magához véve saját lakatjával zárta le azt. A férfi néhány nappal később ismét megjelent a helyszínen, hogy újabb lopást hajtson végre, de a templom illetékesei már észlelték az előző bűncselekményt és cserélték a lakatot.

A tolvaj azonban nem adta fel, és megpróbálta feltörni az új lakatot is, de ekkor a Szegedi Rendőrkapitányág Mórahalmi Rendőrőrsének körzeti megbízottai tetten érték.

A rendőrség lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, aki kihallgatása után őrizetbe került, és a nyomozók kezdeményezték a letartóztatását.

Legutóbb idén januárban, – ráadásul épp a közelben – történt hasonló eset Magyarországon. Akkor egy 46 éves férfi fűrésszel esett neki az egyik szegedi templom perselyének. A vállalkozása sikeresnek bizonyult, ám nem örült sokáig a könnyen jött pénznek, ugyanis a rendőrök néhány órán belül azonosították és letartóztatták.