Szombathelyi ékszerbolt kirablása után fogták el a gyanúsítottat

Betörés történt egy szombathelyi ékszerboltban, ahol egy férfi közel öt és fél millió forint értékben vitt el ékszereket és illatszereket. A rendőrség később a vonaton igazoltatta, majd a célállomáson elfogta.

Kedd hajnalban történt a betörés Szombathelyen, ahol a rendőrök a közterület-felügyelet kamerarendszerén keresztül figyeltek fel egy gyanúsan viselkedő férfira. Az igazoltatás során a férfi utazótáskájában még nem voltak értéktárgyak. A gyanúsított ezt követően vonatra szállt, és Celldömölkre utazott.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a szombathelyi nyomozók jelzésére a celldömölki járőrök fogadták a vonatról leszálló férfit a célállomáson. A férfi táskájában ekkor már ékszerek, illatszerek és egyéb használati tárgyak voltak, amelyekkel nem tudott elszámolni, ezért a rendőrök elfogták és előállították.

A tolvaj az ékszerüzletből jelentős mennyiségű ékszert és parfümöt tulajdonított el. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi további tárgyakat is eltulajdonított, amelyek két autóból származtak, melyeket útközben feltört Szombathelyen. A bűncselekményekkel összefüggésben a gyanúsítottat őrizetbe vették, többrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrség közleménye szerint a betörő először két autót tört fel az utcán, majd betört az ékszerboltba, ahonnan egy jól megtömött hátizsákkal távozott. A rendőrség elfogta és előállította a férfit, aki többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt került őrizetbe. A police.hu szerint a nyomozás során kiderült, hogy a férfi közel öt és fél millió forintnyi ékszert, parfümöt és egyéb illatszert vitt magával az ékszerboltból, valamint több olyan tárgyat is rejtett a táskájában, amelyet a feltört autókból lopott el útközben.