Nagy Sándor távozik a Madách Színházból

A Játékszínben és a Kecskeméti Színházban is ismert és kedvelt Nagy Sándor színész bejelentette, hogy elhagyja a Madách Színházat. A művész, aki már egy ideje nem kapott új szerepet és aktív darabjai is eltűntek, most visszaadta a Jézus Krisztus Szupersztárban játszott utolsó szerepét, és levélben búcsúzott el az intézménytől.

Nagy Sándor a Madách Színházban már csak egyetlen szerepet töltött be, Heródest a Jézus Krisztus Szupersztár című darabban. Az elmúlt négy év során nem kapott új szerepet, és korábbi darabjai is eltűntek a repertoárból. A színész úgy érezte, hogy ez az egy szerep nem indokolja a maradást az intézményben.

A színész az ATV műsorában, Rónai Egonnak beszélt arról, hogy a Madách Színházban ritkán szerepelt, míg más helyeken, mint például Kecskeméten vagy a Játékszínben, sokkal többször lépett fel.

Nagy Sándor azt is elmondta, hogy a Madách Színházban a régi nagy nevek többsége már nem tevékenykedik, és a közeg megváltozása miatt már nem érezte jól magát ott. Levélben köszönt el Szirtes Tamás színházigazgatótól, megköszönve a lehetőségeket, amelyeket korábban kapott, és jelezte, hogy visszaadja utolsó szerepét.

A színész hozzátette, hogy bár nem kapott új szerepeket, tudja, hogy a probléma nem vele van, és ezt meg is írta a színházigazgatónak. Úgy érzi, hogy sok előadást cipel a hátán, és minden este száz százalékot adott a színpadon.

A Covid-19 járvány is jelentős hatással volt a színházi életre, és Nagy Sándor szerint nem minden intézmény próbálta egyformán segíteni a színészeit. A színész szerencsére rendelkezett megtakarítással, de volt, ahol a színészeknek kölcsönt ajánlottak, amit később le kellett volna játszaniuk.

Nagy Sándor elmondása szerint a korábbi „vidéki naivitás” mára kikopott belőle, és bár sok méltánytalanság érte, jelenleg is több mint húsz fellépése van havonta. Vigyáznia kell arra, hogy ne hajtsa túl magát.