Korda György és Balázs Klári új otthona: kihívások és megoldások

Több mint fél éve költöztek Korda György és Balázs Klári az ikonikus Korda-villából egy modern penthouse lakásba, ahol az átállás nem ment zökkenőmentesen, hiszen számos emlék és tárgy sorsáról kellett dönteniük.

A legendás énekespár három évtized után hagyta el a Korda-villát, és egy modern épület legfelső emeletén találtak új otthonra. Az új lakás jelentős változást hozott az életükbe, hiszen a rengeteg ablak miatt kevesebb hely maradt a tárgyaik tárolására. Korda György szerint ez a helyzet olyannyira új kihívások elé állította őket, hogy "szinte semmit nem találok!" – panaszolta az énekes.

A modern lakás adottságai miatt kevesebb szekrényt tudtak elhelyezni, ami különösen a könyvek és a ruhák tárolását nehezítette meg. "Nincs könyvespolcunk, és mivel egyetlen gardrób van, legalább ötven ruhámról, cipőmről azt sem tudom, hol van" – tette hozzá Korda György.

A megoldás részben az volt, hogy sok tárgyukat egyszerűen egy raktárba helyezték, mivel az új lakás kisebb, mint az előző otthonuk. Korda György humorosan megjegyezte, hogy a fürdőszoba mérete is előnyös lehet, hiszen Sophia Loren példáját említve, aki a hatalmas márvány fürdőszobájában elesett, ők egy szűk, három négyzetméteres helyiségben "nincs hova esni, mindenütt falba ütközünk" – viccelődött.

Balázs Klári szerint férje élvezi az új lakás adta előnyöket, mint például a bőséges természetes fény és a kilátás, amelyet reggeli biciklizés közben csodálhat meg. A felesége hozzátette, hogy sok olyan tárgyukat, amelyekre már nem volt szükségük, eladományozták, így mások hasznát vehetik.