Jelentős nyereségnövekedést ért el a Johnson & Johnson

A Johnson & Johnson amerikai gyógyszergyártó vállalat jelentős növekedést mutatott az első negyedéves bevételében és nyereségében, amely meghaladta a szakértők által várt eredményeket.

Az MTI jelentése alapján a Johnson & Johnson vállalat a március végével záródott negyedévben jobb eredményeket ért el, mint amit a piaci elemzők vártak. Az adózott eredmény 5,35 milliárd dollár volt, ami jelentős fordulatot jelent az előző év azonos időszakában tapasztalt 491 millió dolláros veszteséghez képest.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 2,41 dollárról 2,71 dollárra nőtt, ezzel túlszárnyalva a szakértők által várt 2,64 dolláros értéket.

A cég negyedéves bevétele 2,3 százalékkal, 21,383 milliárd dollárra emelkedett az előző év azonos időszakában elért 20,894 milliárd dollárról, azonban ez az összeg csak hajszállal maradt el az elemzők által várt 21,4 milliárd dolláros bevételektől.

A gyógyszergyártó részleg bevétele 1,1 százalékkal, 13,562 milliárd dollárra nőtt. A Stelara, egy pikkelysömör és Crohn-betegség kezelésére használt immunszuppresszáns gyógyszer, 2,45 milliárd dolláros értékesítési bevételt hozott, ami azonban elmaradt a várt 2,60 milliárd dollártól.

A Darzalex daganatellenes gyógyszer értékesítéséből származó bevétel 18,9 százalékkal nőtt éves szinten, és 2,69 milliárd dollárt tett ki, ami nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A COVID-19 elleni oltóanyagból származó bevétel azonban jelentősen csökkent, mindössze 25 millió dollárt ért el az első negyedévben, ami 96,6 százalékos visszaesést jelent az előző év azonos időszakában elért 747 millió dollárhoz képest.

A vállalat a jelentésében módosította az idei eredményvárakozását is, a korábban jelzett 10,55-10,75 dollár helyett most 10,57-10,72 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereséggel számol.