Istenes Bence: „Tom Hanksnek érzem lassan magam” – fotó

Nem várt akadályokba ütközött Istenes Bence és Csobot Adél a Baliról történő hazautazás során, hiszen a család már közel fél napja a dubaji reptéren rekedt a két kisfiúval együtt, ahol a váratlanul kitört halálos özönvíz miatt kénytelenek voltak várakozni.

A pihenésre és feltöltődésre vágyó Csobot Adél több mint két hete indult útnak Balira, ahol egy meditációs képzésen vett részt, és ahol később csatlakozott hozzá Istenes Bence és a gyerekek is. A család az elmúlt időszakban a napsütéses, tengerparti kikapcsolódást élvezte, amely során jachtozás és napozás is szerepelt a programok között. A vakáció végén Istenes Bence egy új tetoválással is megörökítette a közös élményeket, amelyet a combjára varratott.

Azonban a nyaralás véget ért, és a hazautazás nem úgy alakult, ahogy azt tervezték. A család már több mint egy napja úton van, de még mindig nem érkeztek meg Magyarországra, mivel órák óta a dubaji reptéren vannak kénytelenek várakozni a városban kitört halálos özönvíz miatt. Istenes Bence Instagram-sztorijában osztotta meg a helyzetüket, ahol letörten és nyúzottan várták, hogy tájékoztatást kapjanak a további utazásukról.

Bence a közösségi médiában így fogalmazott: „24 órája úton két gyerekkel, abból EDDIG 10-et a reptéren, és senki nem tudja, mikor mehetünk tovább. Tom Hanksnek érzem lassan magam” – miközben a képen Adél éppen a vállán aludt. A műsorvezető a Balin eltöltött időt örök emlékként szeretné megőrizni, ezért az utazás lezárásaként új tetoválást varratott, amelyet minden bizonnyal megmutat majd, és amely a közös nyaralásuk emlékét hivatott őrizni.

A dubaji reptéren rekedésük oka egy váratlan, apokaliptikus esőzés volt, amely kedd délután sújtotta a várost, és olyan mennyiségű esőt hozott, mint amennyi általában egy éves átlagban esik. A brutális esőzés és az azt követő áradások halálos áldozatokat is követeltek, többek között egy 70 éves férfit sodort el az ár, míg Ománban 19 ember vesztette életét, köztük 10 iskolás gyerek. A katasztrófa miatt sokan az utakon ragadtak, és a nemzetközi légiforgalmat is leállították, ami további káoszt okozott a reptéren.

Az esőzések mögött állhat emberi beavatkozás is, ugyanis az Arab Emírségekben gyakran alkalmaznak egy "cloud seeding" nevű eljárást, amelynek célja, hogy több eső hulljon a száraz térségre. Az AP hírügynökség szerint a mostani esőzés előtt is végeztek hasonló beavatkozást, összesen 6-7 repülő szállhatott fel a katasztrófa előtt a környéken.