Idős férfi vesztette életét egy tűzesetben a XV. kerületben

Egy idős férfi meghalt, amikor kigyulladt egy ház a XV. kerületi Damjanich utcában. A katasztrófavédelem szerint a tűz oka lehetett egy fűtőberendezés, de a pontos okok kiderítése érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

A tragikus esemény szerdán történt, amikor egy hatvan négyzetméteres ház egyik húsz négyzetméteres szobájában lángra kapott egy ágy és annak környezete. A tűz keletkezésekor az épületben egy ember tartózkodott, akit a fővárosi hivatásos tűzoltók ki is mentettek, azonban a gyors beavatkozás ellenére az illető életét vesztette.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese elmondta, hogy a tűz keletkezésének pontos körülményei egyelőre ismeretlenek, de felmerült a gyanú, hogy egy fűtőberendezés lehetett a felelős a tűz kialakulásáért.

A szóvivő-helyettes kiemelte, hogy az ilyen tragédiák gyakran egyedül élő idős embereket érintenek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a füstérzékelők használata életmentő lehet, mivel hangos sípolással jelzik a veszélyt, és így a hasonló esetek megelőzhetők lennének.