A szegedi Fidesz új csapattal készül a választásokra

A Fidesz szegedi szervezete új jelölteket állított a közelgő önkormányzati választásokra, Fülöp László polgármesterjelölt vezetésével. A csapatban a fiatalok és a tapasztaltabbak megfelelő arányát igyekeztek megteremteni, ahol a legfiatalabb jelölt mindössze 22 éves.

Fülöp László, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje szerint csapatát úgy állította össze, mint ahogy Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatottat, az idősek és a fiatalok arányát figyelembe véve. A jelöltek bemutatása során Fülöp kiemelte, hogy csapatában két hölgy is helyet kapott. A Fidesz jelöltjei között helyi Fidelitas-elnök, Magyar Labdarúgó-szövetség vármegyei igazgató, ismert helyi rendezvényszervező, joghallgató található, valamint családi kapcsolatok is megjelennek, hiszen a 16-os körzetben induló Fekete György a 15-ös körzetben induló Fekete Márton édesapja.

A szegedi Fidesz jelöltlistáján érdekesség, hogy nem találjuk a jelenlegi frakcióvezető, Tápai Péter nevét, akinek újraindulását már korábban kétségbe vonták. Hasonlóképpen, Chovanecz Kata jelenlegi képviselő és a 2014-ben polgármesterjelöltként indult Kothencz János sem szerepel a listán, utóbbi maga jelentette be, hogy nem indul újra.

A Fidesz szegedi szervezete jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban. Tavaly nyár végén Bartók Csaba elnök lemondott, és utódja, az egyiptomi származású Rádi Feríz kapcsán kiderült, hogy korábban a DK tagja volt, azóta azonban eltűnt a nyilvánosság elől.

A Fidesz 2002 óta többször is megkísérelte meghódítani Szegedet, de eddig sikertelenül. A polgármesterjelölteket illetően a párt stratégiája nem változott jelentősen, politikában kevésbé aktív, de szakmájukban elismert személyeket indítottak a választásokon. Az elmúlt évtizedekben a Fidesz szegedi jelöltjeinek kudarcairól a Szegeder cikkében olvashatunk részletesen.