Borásznak állt a Rex felügyelő sztárja

A legendás "Rex felügyelő" sorozat egykori szereplője, Martin Weinek, aki a Fritz Kunz karakterét alakította, ma már borászként tevékenykedik. A színész és felesége, Eva saját pincészetet és borozót vezetnek Dél-Burgenlandban, ahol a borok mellett helyi finomságokat is kínálnak.

Martin Weinek és felesége, Eva, együtt irányítják a családi pincészetet és a Schenkhaus nevű borozót, ahol a vendégek nemcsak a borokat, hanem helyi ínyencségeket is megkóstolhatnak. A színész a Falstaff magazinnak adott interjúban mesélt arról, hogy mindig is szerette volna Toszkánában pincészetet nyitni, de végül Dél-Burgenlandban találták meg a tökéletes helyszínt, nem messze a magyar határtól.

A borászat iránti szenvedélyük Heiligenbrunnban (Szentkút) kezdődött, egy pincével és egy kis szőlővel. Eva pincemesterként kezdte pályafutását, és a Buschenschank megnyitásával vált valóra az álmuk. Weinek elmondása szerint a borászattal kapcsolatos tudását az ital iránti szeretetéből merítette, és sokat tanult a régi, innovatív szőlősgazdáktól.

A színész korábban arról is beszélt, hogy olyan földet kerestek, ahol később nyugdíjas éveiket tölthetik. Heiligenbrunnban minden adott volt ehhez, bár az elején a helyi lakosság nem fogadta őket kitörő lelkesedéssel. Azonban ez nem tántorította el őket, és ami hobbinak indult, az mára a munkájukká és szenvedélyükké vált.

A Weinek házaspár weboldalán olvasható, hogy Dél-Burgenland varázsa örökre meghódította őket, és itt élnek, szeretnek és dolgoznak. Boraikat az interneten keresztül is értékesítik, és az áruk 8 és 14 euró között mozog palackonként. A honlapjukon azt írják, hogy a karakteres borokat személyes hangulatú helyeken készítik, és céljuk, hogy könnyed, gyümölcsös borokat kínáljanak, amelyek magabiztosak és szórakoztatóak egyben.