A „Boring Phone” megjelenése: a HMD Global és a Heineken együttműködése

A HMD Global és a Heineken összefogásával érkezik a piacra a Boring Phone, egy olyan mobilkészülék, amely az okostelefonok előtti korszakba repít vissza minket.

A HMD Global, amely a Nokia telefonokat gyártja, és a Heineken sörgyártó vállalat együttműködésének eredményeként született meg a Boring Phone, egy olyan készülék, amely szándékosan mellőzi az okos funkciókat. A cél az, hogy a felhasználókat visszahozza abba az időszakba, amikor az emberek még SMS-ben kommunikáltak, és nem a közösségi médián keresztül.

A készülék rendelkezik kamerával, két SIM-kártya támogatással, 4G adatkapcsolattal, 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval és MicroUSB porttal a töltéshez. A Boring Phone akkumulátora teljes feltöltéssel akár egy hétig is bírja készenléti üzemmódban, ami részben annak köszönhető, hogy a klasszikus Snake játékon kívül nem található rajta más alkalmazás.

A különleges készüléket, amelyből világszerte mindössze 5000 darab készül, április 18-án mutatják be a milánói dizájnhéten. Az ára egyelőre ismeretlen.

A Heineken szerint az okostelefonok túlságosan is lekötik az emberek figyelmét, elterelik azt a valódi társas kapcsolatokról. Ezért hozták létre a Boring Phone-t, hogy visszavezessenek minket egy olyan korba, amikor még az okostelefonok nem domináltak. Ezzel szemben a Samsung a milánói EuroCucina 2024 szakkiállításon az összekapcsolt otthonok világába invitálja a látogatókat, ahol a konyhát helyezik az átalakulás középpontjába, bemutatva az új prémium konyhai eszközöket és azok életstílust formáló képességeit.

A Samsung bemutatóterében a Bespoke AI és a Premium Built-in Kitchen zónákban a mesterséges intelligencia és a beépíthető konyhai eszközök új generációját ismerhetik meg a látogatók. Ezek az eszközök, mint például a BRB6500D alulfagyasztós hűtőszekrény vagy az A energiacímkés WaterJet Clean mosogatógép, Wi-Fi-kompatibilitásukkal és energiatakarékos megoldásaikkal nemcsak a konyhai munkát könnyítik meg, hanem segítenek a havi villanyszámla csökkentésében is.

A SmartThings 3D-s térképnézet funkcióval a ház háromdimenziós látképét mutatják, és minden csatlakoztatott Samsung készüléket megtalálhatunk rajta, egyszerűsítve olyan műveleteket, mint a kikapcsolás vagy az energiafelhasználás ellenőrzése. A Samsung Knox védelmi rendszere pedig a rendszer biztonságáért felel.

Míg a Boring Phone a múltba tekint, a Samsung a jövő konyháját és otthonát formálja, ahol a mesterséges intelligencia és az összekapcsolt eszközök egyszerűsítik és gazdagítják a mindennapi életet.