Kecskeméti tragédia: Halálra verte a hívatlan vendéget

Nem sok jóra számíthat az a kecskeméti férfi, aki a testvére névnapi bulijára érkező hívatlan vendéget annyira megverte, hogy a sértett később a kórházban belehalt sérüléseibe. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványt tett arra, hogy a táblabíróság hagyja helyben az elkövető hét éves fegyházbüntetését.

Az eset a vádlott testvére névnapján történt, ahol a családtagokkal együtt ünnepeltek. Az ügyészség közleménye alapján az elkövető annyira ittas állapotba került, hogy az udvaron lévő asztalnál elaludt. Ekkor érkezett meg hívatlanul és ittasan az áldozat, aki a nyitott kapun át besétált és cigarettát kért az alvó férfitól.

A férfi erre felébredt, és miután közölte, hogy nem ad cigit, visszaaludt az asztalnál. A sértett ezután egy pohárral fejbe dobta a vádlottat.

A vádirat szerint a vádlott ekkor felugrott, szembe fordult a hívatlan vendéggel és többször arcon ütötte ököllel, majd egy székkel többször és nagy erővel megütötte az áldozat fejét. Az ütések következtében az áldozat a földre esett és súlyos fejsérüléseket szenvedett, többek között keményburok alatti vérzést, ami életveszélyes állapotot okozott.

A bántalmazás következményeként az áldozat, a kórházi kezelés ellenére, két hónapon belül elhunyt. A Kecskeméti Törvényszék hét év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől való eltiltásra ítélte a büntetett előéletű elkövetőt, aki és védője enyhítésért fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban az ítélet fenntartását szorgalmazza.

A cikkben említett Kecskeméten egy másik esemény is történt, amely nem kapcsolódik közvetlenül a fent említett tragédiához, de fontos a város biztonságával kapcsolatos hírek között megemlíteni. Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy rakodógép Kecskeméten, a Daimler úton. A katasztrófavédelem közleménye szerint a város hivatásos tűzoltói vonultak ki az esethez, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet, és megkezdték az utómunkálatokat.