Orbán Viktor is reagált a moszkvai brutális terrortámadás után, a kormányfő a közösségi oldalán azt írta:

Szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet az Orosz Föderáció népének a Moszkva közelében ma este elkövetett szörnyű terrortámadást követően. Imádkozunk az áldozatok családjaiért!

– fogalmazott a miniszterelnök.

Magyar áldozatokról, sérültekről jelenleg nincs tudomásunk - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai terrortámadásra reagálva péntek este a Facebook-oldalán.

Tájékoztatása szerint a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak.

"A konzuli védelemre regisztrált állampolgárainkat értesítettük és az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követjük az eseményeket"

- írta a miniszter.

Szijjártó Péter hozzátette: a konzuli szolgálat sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.

Egyúttal részvétét fejezte ki levélben Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrovnak, Oroszország külügyminiszterének a péntek esti moszkvai terrortámadás miatt.

Mint fogalmazott

"kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet önnek és Oroszország valamennyi polgárának a tegnapi moszkvai terrortámadás miatt".
"Ez a bestiális támadás újfent bizonyítja, hogy a terrorizmus egy olyan súlyos globális kihívás, melynek leküzdéséhez széleskörű nemzetközi összefogásra van szükség. Magyarország készen áll arra, hogy a jövőben is hozzájáruljon a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem fokozásához"

- közölte Szijjártó Péter.

 "Az áldozatokat gyászoljuk, családjaiknak lelki erőt, a sebesülteknek pedig gyors felépülést kívánunk"

- tette hozzá.

Kiemelt kép: Facebook / AFP