A Megoldás Mozgalom (MEMO) pályázatot hirdetett azoknak a leendő településvezetőknek, akik vállalkoznak egy olyan mintatelepülés létrehozására, amely kiváló színvonalú, innovatív és fenntartható környezetet
biztosít polgárainak – írja közleményében a párt.

A MEMO célja egy olyan közösség megteremtése, ahol az emberek boldogsága és jóléte prioritást élvez, és ahol az élet minden területe kimagasló színvonalon működik.

A pályázati felhívásban részletesen közlik a mintatelepülések jellemzőit is:

Biztonságos és tiszta környezet

A település a lakosság biztonságát és az ökológiai fenntarthatóságot szem előtt tartva kerül kialakításra, ahol a tisztaság és a környezeti tudatosság kiemelt jelentőséggel bír.

Zöld és önellátó

A település zöldterületei és parkjai egy virágos, esztétikus környezetet biztosítanak az ott élőknek. Az önellátás fontosságát kiemelten kezelik, és olyan infrastruktúrát alakítanak ki, amely lehetővé teszi az élelmiszer- és energiaellátást a helyi források felhasználásával.

Karbonsemleges és fenntartható

A település a karbonsemlegesség felé haladva, fenntartható energiaforrásokat és technológiákat alkalmazva kívánja minimalizálni ökológiai lábnyomát.

Családbarát és innovatív

A település arra törekszik, hogy ideális lakóhely legyen családok számára, ahol a gyermekek biztonságban és kényelemben nőhetnek fel. Az innovációra építve, az élet minden területén támogatják a fejlődést és javítják a közösségi élményt.

Kiváló közszolgáltatások

A település kiváló egészségügyi és oktatási szolgáltatásai, valamint modern infrastruktúrája által a lakosok számára európai szinten is mérhető életkörülmények biztosítottak.

A Megoldás Mozgalom azoknak a településvezetőknek a jelentkezését várja, akik 2024. június 9-én az önkormányzati választásokon a MEMO jelöltjeként indulnak a polgármesteri posztért bármely magyarországi településen, emellett kiemelkedő vezetői képességekkel és vezetői tapasztalattal rendelkeznek, valamint elkötelezettek a fenntartható fejlődés és az innováció iránt.

A további pályázati feltételekről és határidőkről a Megoldás Mozgalom digitális úton nyújt tájékoztatást, és a jelenkezéseket is egy online platformon várják.