Mészáros Lőrinc szerint amikor elkezdődött az építkezés Felcsúton, „a főváros közelében, de mégiscsak egy kis faluban, nagyon kevesen hittek abban, ami azóta megvalósult, hogy feltámad a magyar futball, a Puskás Akadémiáról pedig válogatott játékosok sora kerül ki.”

Szerintem az akadémiánk névadója, Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk, remélem, elégedetten látja föntről, hogy a Puskás Akadémián a régió legmodernebb, legjobban felszerelt futballközpontja épült ki, amely az úgynevezett produktivitási rangsorban az első az országban, és sok évtizednyi szünet után sorozatban már harmadszor lesz ott a magyar válogatott az Eb-n. Most ráadásul csoportelsőként jutottunk ki, és Sallai Roland, Nagy Zsolt, valamint Kleinheisler László révén akár három volt növendékünk is ott lehet a keretben.

- nyilatkozta a milliárdos a Nemzeti Sport főszerkesztőjének adott interjújában.

A Puskás Akadémia ifjúsági BL-ben ősszel elszenvedett kudarcát dicstelen távozásnak nevezte, de emlékeztetett, hogy a hazai U19-es bajnokságot megnyerni sem egyszerű feladat.

A klub elnöke az új, teljesítményorientált állami finanszírozási rendszer bevezetéséről – amiről Orbán beszélt nemrég szintén a Nemzeti Sportnak – elmondta, hogy most még zajlik az akadémiák átvilágítása, ezt követően derülnek ki a következő finanszírozási ciklus részletei.

Mészáros beszélt a horvátországi sportberuházásairól is:

Tőzsdei cégünk, az Opus névadó szponzora lett az új eszéki futballstadionnak, a tulajdonos NK Osijeket is támogatjuk. Szeretek Eszékre meccsre járni, a város díszpolgára vagyok, előbb kaptam meg ezt az elismerést ott, mint itt, a szülőfalumban.

Az ország leggazdagabb embere elmondta azt is, hogy a labdarúgás és a veszprémi kézilabdacsapat támogatása mellett nagy tervei vannak a kerékpársportban is.

Az MBH Bank révén pedig támogatjuk a magyar kerékpársportot is, befektettünk egy sikeres olasz csapatba, amely már Team MBH Bank Colpack Ballan néven készít föl tehetséges magyar versenyzőket. Nem merném állítani, hogy hamarosan a Giro d’Italián indulhat a csapat magyar biciklistákkal, de ha nem hinnénk benne, hogy így lesz, bele sem vágtunk volna.

Mészáros Lőrinc és a cégei összesen 17 milliárd forintot fordítottak sportra, kultúrára és jótékonyságra az elmúlt évben, ami szerinte természetes feladata is kell, hogy legyen az ország legnagyobb magánkézben lévő cégcsoportjának – közölte Orbán Viktor barátja a magyar állami intézmények által 10 ezer példányban megrendelt lappal, amelynek működését jövőre az állam 1,3 milliárd forinttal dotálja.

Fotó: Facebook / Puskás Akadémia