Soha nem látott méretű rendőri készültség mellett köszöntötték az új évet a világ nagyvárosaiban, mégsem sikerült megakadályozni az újabb vérontást. 

New Yorkban, a Times Square-nél a szilveszterező tömegbe hajtott egy autós – írja a New York Post. A rendőröket egy utcai vitához riasztották, és amikor a helyszínre értek, egy 44 éves férfi a járdára hajtva próbált elmenekülni a helyszínről. A balesetben legalább kilenc ember megsérült, köztük több rendőr is. A sofőr végül egy másik autónak ütközött, így sikerült helyben elfogni. 

Zavargásokba csapott át a szilveszteri petárdázás Berlinben és több hollandiai városban is. A német fővárosban a legsúlyosabb helyzet a városháza előtt alakult ki, ahol a tömeg tűzijátékokkal és üvegekkel támadt rá az egyenruhásokra. Az este során 54 rendőr sérült meg, közülük 30-at pirotechnikai eszközzel találtak el.

Aki a rendőrökre támad, az államra támad

– fogalmazott az eset után Kai Wegner főpolgármester.

Hollandiában több mint 200 embert vettek őrizetbe a szilveszter esti zavargások miatt. Ott is több tucat rendőr megsérült, amikor tűzijátékokkal és kövekkel támadtak rájuk. Rotterdamban több mint 100 parkoló autót gyújtottak fel. Hágában és más városokban pedig a rohamrendőrségnek kellett feloszlatnia a randalírozó tömeget.

Fotó: Pixabay