A szállásfoglaló portál kiemelte: az ünnepi időszakból a szálláshelyeken az idén is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellness hotel már november végén teltházat jelzett az év végére.

A FOGLALÁSONKÉNTI ÁTLAGÁR FEJENKÉNT EGY ÉJSZAKÁRA 15 EZER FORINT.

A jövő éves várakozásaikról Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója a közleményben kifejtette: 2024-ben a gazdasági környezet javulása várható, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezheti. További növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá – tette hozzá.

A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.

A közleményben tájékoztattak arról is, hogy az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél. A Szallas.hu-n 2022-ben a magyar vendégek 41,2 milliárd forint értékben foglaltak magyarországi szálláshelyekre.

Fotó: Facebook