A vasúttársaság közleményében úgy fogalmaz, hogy a január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalmi szempontból frekventáltabb napokon a többi hétvégéhez képest több kocsival közlekednek a reggeli és a délutáni InterCity vonatok.

Ennek értelében több kocsival indul útnak a vonat:
a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza;
a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest;
a Budapest–Nagykanizsa;
a Budapest–Keszthely;
a Budapest–Békéscsaba;
a Budapest–Cegléd–Szeged;
a Budapest–Veszprém–Szombathely;
valamint Zalaegerszeg, Göcsej és a Budapest-Pécs viszonylatokon.
A vasút társaság az előzetes helyfoglalásokhoz mérten bővíti a kocsikat.

A MÁV azt kéri: az átlagosnál nagyobb utasforgalom miatt mindenki előzetesen tájékozódjon a menetrendi változásokról.

Szilveszterkor ünnepnapi, január elsején vasárnapi menetrend szerint halad a vasúti közlekedés, a megszokott munkanapi menetrend január 2-től áll vissza.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbusz-járatain december 29-ig tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint, ezen belül szerdán a hét első, pénteken pedig a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend érvényesül. December 30-án szabadnapi, szilveszterkor munkaszüneti napi, újév napján pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint közlekednek a buszok.

A Frisshírek.hu is beszámolt arról, hogy a fővárosban szilveszter éjjel közlekedik a HÉV, a metró, valamint néhány villamos, autóbusz és troli. A HÉV-járatokon december 29-ig az évvégi munkanapokon érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Január 1-jén a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, január 2-től 5-éig pedig a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint jár a HÉV.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán