1990. október 15-én indította el szolgáltatását 450 megahertzen Magyarország első kereskedelmi mobilhálózatán a Matáv (ma Magyar Telekom) és az US West vegyes vállalataként a Westel Rádiótelefon Kft. Eleinte igencsak megbámulták azt, aki mobiltelefont használt, ami nem is csoda, hiszen az első készülékek bőrönd nagyságűak voltak.

Három héttel később már 15 ezren használták a szolgáltatást, annak ellenére, hogy szerződéskötéskor az akkoriban csillagászati összegnek számító 75 ezer forintot kellett belépési díjként befizetni, a készülékért további 100 ezret, ráadásul a kimenő és bejövő hívásokért egyaránt fizetni kellett. Emiatt a pórnép sokáig lebunkofonozta a mobilok tulajdonosait, kérkedésként értelmezve a használatukat.

Az analóg rendszert azonban három évvel később felváltotta az egységes nemzetközi szabványon alapuló, 900 MHz-es frekvenciatartományban szolgáltató GSM (Global System for Mobile Communication) rendszer, amelynek számos előnye volt elődjével szemben:

  • jobb minőségű beszédkódolás,
  • nagyobb hálózati kapacitás,
  • szöveges üzenetek (SMS) küldésének lehetősége,
  • visszahallgatható hangposta,
  • külföldi hívások indítása és fogadása (roaming).

1993. október 27-én a Westel 900, valamint a magyar, és észak-európai befektetők tulajdonában álló Pannon GSM 15 évre szóló koncessziós szerződést kötött a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztériummal 900 MHz-es GSM hálózatok üzemeltetésére.

2003 tavaszán a Westel a világon elsőként MMS szolgáltatást indított, majd 2004 májusában nevet és arculatot váltott: létrejött a T-Mobile Magyarország Rt., amely két évvel később beolvadt a Magyar Telekomba. A cég az országban elsőként, 2005 augusztusában elindította a 3G-s szolgáltatást, a Pannon októberen követte, ekkortól el is hagyta nevéből a GSM-et. Közben felsorakozott melléjük egy harmadik piaci szereplő, a Vodafone is. 

A Google 2007 végén bejelentette saját mobiltelefonos platformját, az Androidot, 2008. augusztus 21-én pedig megjelent a T-Mobile kínálatában az iPhone 3G. A Pannon 2010-ben a nevét Telenorra változtatta, s már 4G-s szolgáltatásokat kínált, az 5G-sek ezeket 2021-ben követték. A céget 2022. március elejétől Yettel Magyarországnak hívják.