Az Azénpénzem.hu információi szerint az új  gigabank az idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig. Legalábbis az eddig megismert adatok alapján. Az MBH ügyfeleinek fontos még tudniuk, hogy a megszűnő számlacsomagokról november 3-áig válthatnak újra. Ha ezt nem teszik, a bank felmondja a szerződést.

Az egyesülést követően az MBH még májusban azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb fiókhálózattal, közel 500 helyen várják az ügyfeleket személyesen. Az egyesülési folyamat során azonban folyamatosan nyirbálták a banki hálózatot. A korábbi nagy bezárások után (akkor 300 fióknak mondhattak a helybeliek búcsút) egy évvel ezelőtt tucatszám került roló az egységekre. 

A hírportál információi szerint az új óriásbank az idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig. Persze nem kizárt, hogy időközben még újabb lépésekre is sor kerítenek. A szeptember közepe és november vége közötti fiókbezárásokat a mellékelt táblázatban szedtük össze. Új szokás szerint persze a fiókok felszámolását „összevonásnak” nevezik. A megszűnő egység a tájékoztatások szerint a táblázatban ajánlott fiókként jelöltbe olvad.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Esetenként nem csak a fióknak, hanem az ott levő bankjegykiadónak (ATM) is hűlt helye marad, illetve maradt.

Előfordult azonban (például Kaposvárott, Dunaújvárosban vagy Nagykanizsán), hogy felülvizsgálták korábbi álláspontjukat, és így legalább az ATM továbbra is üzemel.

Az MBH szeptember elsejétől kezdte meg lakossági számlakínálatának átfésülését. Ennek következtében sok régebbi ügyfél csomagja szűnik meg. A változás azokat érinti, akik 2018. szeptember 3-át megelőzően az MBH valamelyik jogelődjénél nyitottak számlát. Az első lépcsőben őket a hitelintézet levélben tájékoztatta arról, hogy a mostanáig használt bankszámlájuk megszűnik. Egyúttal javaslatot tettek számlacsomag módosítására, másik számlacsomag választására. Erre november 3-áig adtak lehetőséget.

Fontos tudni azonban, hogy a régebbi ügyfeleknek kínált kedvezményes (például a számlavezetési díj 400 forint, a bakkártya éves díjas 2500 forint) Megújulás számlacsomag a kondíciós lista alapján mindössze egyetlen évig él.

Kiemelt fotó: portfolio.hu