Ahogy azt már a Frisshirek.hu ma megírta, Varga Judit Igazságügyminiszter Brüsszelben folytatja politikai pályafutását. Na de ki kerül az ő helyére?

Tuzson Bence 1972-ben Budapesten született, az 1990-es évek elején Ausztriában és az USA-ban tanult, majd egyetemi tanulmányait a Pázmányon történelem-magyar szakon végezte, amelyhez később egy jogi diplomát is szerzett. 

Tizenhét évesen már Antall József miniszterelnöknek adott tanácsokat, később jól menő ügyvédi irodát épített fel, majd Rogán Antal bizalmasa lett Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda 51 éves államtitkára most új feladatot kap: Varga Judit lemondása után őt jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor. Tuzson az elmúlt években a sajtóban kevesebbet szerepelt, TikTokon viszont annál aktívabb volt.

... ha kicsit visszamegyünk az időmben, az a típusú politika, amit Antall József művelt, az számomra példaértékű.

– nyilatkozta még 9 évvel ezelőtt egy Indexnek adott interjújában, országgyűlési képviselővé választását követően.  

A mérnökszülők gyermeke már fiatalon elköteleződött a politikai irányába: ahelyett, hogy a családi hagyományokat követte volna, a rendszerváltás időszakában az MDF tagja lett, ahonnan szinte azonnal a legmagasabb körökig jutott: egészen pontosan Antall József ifjúságpolitikai tanácsadója lett. 

Antall József halálát követően a Fidesz irányába fordult, belépett a párt ifjúsági szervezetébe, majd 1998-tól mint önkormányzati képviselő látta el feladatait a XII. kerületben. Csak évekkel később - már végzett jogászként - alapított ügyvédi irodát Biczi Tamással, aki ma már Kötter Tamás álnéven ismerhető influenszerként. 

Ebben az időszakban - fideszes kapcsolatainak köszönhetően - rengeteg megbízást kapott ügyvédi irodájuk, számtalan fideszes vezetésű önkormányzat mellett megbízásokat kaptak az Országgyűlés Hivatalától, vagy akár a Fejlesztési Minisztériumtól. 

Tuzson a dunakeszi körzet országgyűlési képviselője 2014 óta. 2015-től pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára is. 

A nős, ötgyerekes politikusnak a felmenőit hosszú időre tudja visszavezetni: 

többen az 1848-as szabadságharcban harcoltak.

Tuzson kommunikációjában nem a hagyományos platformra helyezi a hangsúlyt. A rövid videókkal teli Tiok-Tokon majdnem 90 ezer követővel rendelkezik, ahol sorra mutatja be a politikusoktól nem megszokott tartalmait.

@tuzsonbence Mi lett volna, ha sikerül valakinek? #tuzsonbence #képviselő #fideszkdnp #érdekesség #fyp #hold #űr ♬ die (sped up)

De az alábbi videó sem hagyományos kormányzati üzeneteket tartalmaz. 

@tuzsonbence Nem színarany ???? #tuzsonbence #képviselő #fideszkdnp #érdekesség #fyp #arany #olimpia ♬ The Champion